پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

۴۰ مزرعه نمونه الگویی در کشور راه‌اندازی می‌شود

0

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، سیدمجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی پیش از ظهر امروز در بازدید از فعالیت‌های بخش کشاورزی مازندران اظهار کرد: ظرفیت گسترده تحقیقاتی و پژوهشی در سراسر کشور به ویژه در استان مازندران داریم و مزیت نسبی کشور در کشاورزی، محصولات باغبانی است.

وی افزود: ۲۰ درصد تولید بخش کشاورزی معادل ۲۵ میلیون تن تولید محصولات باغبانی است و ارزش افزوده حاصل از محصولات باغبانی در خدمت کشاورزی قرار نمی‌گیرد چرا که زنجیره ابتدایی تا انتهایی کامل نیست و محصولات روند خود را برای استانداردسازی طی نمی‌کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اهتمام دارد از ابتدای زنجیره در حوزه آموزش، باغداران دانش لازم را فراگیرند و حداقل استاندارد لازم را برای تولید محصولات خود برای مبارزه با آفات، بیماری ها و عملیات کاشت، داشت و برداشت محصول تولید کنند.

خیام‌نکویی با بیان اینکه نیازمند ورود دانش و فناوری جدید برای تولید محصولات کشاورزی هستیم، ادامه داد: در زیست فناوری و نانوفناوری به فناوری‌هایی دست یافتیم که به کمک پایانه‌های صادراتی بیاید و علاوه بر افزایش کیفیت محصولات، افزایش ماندگاری محصولات را فراهم کنیم.

 معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه برند سلامت تات را برای محصولات باغبانی و پروتئینی در دستورکار داریم که تا پایان سال اجرا خواهد شد، گفت: مردم محصولات باغبانی را که حاوی این برند باشد و اطمینان از سلامت آن وجود دارد را تهیه و مورد استفاده قرار دهند.

وی اضافه کرد: برای جلوگیری از ضایعات محصولات باغبانی و تامین میوه‌ها در اوج مصرف، ایجاد پایانه‌های صادراتی در دستورکار قرار گیرد تا از ارزش افزوده معادل میانگین جهانی برای کشور ایجاد شود.

خیام‌نکویی اظهار کرد: اگر به دنبال این هستیم محصول سالم و با کیفیت داشته باشیم باید باغاتی با نهال سالم و گواهی شده داشته باشیم و این نهال ها باید با نظارت موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال ایجاد شود. تعداد نهال های گواهی شده تولیدی در حال افزایش است تا با جایگزینی باغات جدید، محصولات را از لحاظ کیفی و کمی افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه امسال ۴۰ مزرعه نمونه الگویی در کشور راه‌اندازی می‌شود و در اختیار تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی قرار می‌گیرد تا به ترویج و آموزش کشاورزی بپردازند، ادامه داد: امسال ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور راه‌اندازی می‌شود که تاکنون ۶ دهکده راه‌اندازی شد و آمادگی وجود دارد هفتمین دهکده فناوری و نوآوری در مازندران ایجاد شود.

 /۸۶۰۳۵/ج


لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.