محمدباقر اسفندیاریکلائی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در میاندورود اظهار کرد: باقلا بهعنوان کشت دوم در مزارع شالیزاری این شهرستان انجام میشود و کشاورزان زمینهای شالیزاری خود را پس از کشت اول رها نکنند و اقدام به کشت دوم در اراضی کنند.
اسفندیاری به کشت ۹۳ هکتاری باقلا از زمینهای زراعی شهرستان میاندورود اشاره کرد و گفت: پیش بینی میشود امسال یک هزار و ۵۰۰ تن باقلا سبز از مزارع این شهرستان برداشت شود.
سرپرست اداره جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود با بیان اینکه علاوه بر دانه گیاه باقلا پس از برداشت، بخشی از باقیمانده گیاه هم به عنوان علوفه دامی مورد استفاده قرار میگیرد ، تصریح کرد: این گیاه برای تثبیت ازت در خاک مفید بوده و بقایای آن هم به عنوان کود آلی در مزارع مورد استفاده قرار میگیرد و باعث افزایش کیفیت خاک میشود.
اسفندیاری گفت: سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتی متر نیز میرسد که قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف به رنگ خاکستری مایل به سفید میباشد.
سرپرست اداره جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود درباره خواص سیر بیان کرد: سیر سرشار از فولیک اسید ، ویتامین C ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است و در درمان بیماری هایی چون، کاهش فشار خون بالا، کاهش تصلب شریان، کاهش ابتلا به سرطان ها، کاهش عفونت قارچی، پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل، افزایش میل جنسی و توان جسمی بویژه در ورزشکاران، درمان ریزش مو، حفظ سلامت استخوان بویژه در زنان یائسه، لاغری و کاهش وزن و درمان سرماخوردگی موثر میباشد.
پایان پیام/۳۱۴۱/غ