به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهشهر، سیاوش رضوانی امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با محورهای مختلف این همایش دو روزه و میهمانان اظهار داشت: این همایش در راستای تحقق و رسیدن به صادرات سه میلیارد دلاری در مازندران در دستور کار است.
وی افزود: افزایش صادرات راه و گامی مهم برای توسعه اشتغال و اقتصاد در جامعه بوده که تلاش داریم تا با برگزاری این همایش بین المللی و دعوت از کارشناسان، تجار و فعالان اقتصادی حاشیه خزر در این بخش ایفای نقش کنیم.
رضوانی گفت: براساس تاکیدات استاندار مازندران مبنی بر صادرات استان به سه میلیارد دلار تا پایان برنامه ششم تلاش داریم تا بخشی از این صادرات توسط ما و تلاش در بندرامیراباد محقق شود.
وی بیان کرد: نخستین همایش بین المللی توسعه صادرات دریایی به کشورهای حاشیه دریای خزر، با هدف بررسی چالشها و فرصتهای توسعه صادرات دریایی به کشورهای حوزه و توسعه صادرات، با حضور اندیشمندان، دولتمردان اقتصادی، دست اندرکاران بخش خصوصی فعال در زمینه لجستیک کالا و صاحبان کالای صادراتی برگزار میشود.
مدیرکل بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد گفت: محورهای مهم این همایش، نقش بنادر و کیفیت خدمات در ارتقاء صادرات، مزیت قوانین و تسهیلات منطقه ویژ اقتصادی در افزایش صادرات به کشورهای حاشیه دریای خزر، نقش شرکتهای چند وجهی Door-to-Door در صادرات به کشورهای حاشیه دریای خزر، ارائه نمونههای موفق در زمینه صادرات کالا به کشورهای حوزه CIS، فرصتهای ناشی از شرایط موجود سیاسی بین روسیه و کشورهای غربی و نقش سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی برای صادرات مجدد است.
رضوانی افزود: بازاریابی، توسعه صادرات و ارتقای بهره وری در بنادر از اهداف مهمی است که دنبال می شود و در این بخش کاهش تعرفه مرکبات و صیفی جات، اتفاقی مهم در صادرات بندرامیرآباد است که این مهم و صادرات غیرنفتی در این همایش مورد توجه است.
وی با اشاره به ارسال نخستین محموله صادراتی از بندرامیرباد به گرجستان در ماه جاری گفت: برای اولین بار هشت هزارتن مواد معدنی و سیمان از بندرامیرآباد به گرجستان در راستای حمایت از توسعه صادرات کالای ایرانی صادر شد.
رضوانی گفت: بندرآ میراباد در شرق مازندران با دارا بودن ۱۵ پست اسکله و ظرفیت تخلیه و بارگیری ۷.۵ میلیون تن در سال، تنها بندر متصل به راه آهن سراسری در شمال کشور و تنها بندر دارای اسکله روروریلی است که توانایی ارسال واگن های حامل کالا از طریق کشتی به کشورهای حاشیه خزر را دارا است.
وی یادآور شد: سال گذشته حدود ۵۰۰ میلیون دلار انواع کالای تولیدی مازندران به خارج از کشور صادر شد که تا رسیدن به چشم انداز برنامه توسعه ششم فاصله است و باید تلاش بیشتری در این راستا انجام شود.
/ ع