به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، در چند روز اخیر خبرهایی مبنی بر خطر ورود مارهای سمی کوهستان که توسط سیل اخیر وارد دریا شدند در فضای مجازی دیده شد.
همچنین هلال احمر نیز طی اطلاعیهای عنوان کرد؛ با مشاهده مارهای سمی در سواحل شهرستان چالوس، توسط ناجیان غریق در چندین مورد، از مردم درخواست شده تا اطلاع ثانوی از شنا کردن در سواحل چالوس و شهرهای اطراف خودداری کنند تا شاهد حوادث ناگوار نباشیم.
امیرحسین عسکرزاده رئیس جمعیت هلال احمر چالوس در گفتوگو با فارس درباره مشاهده مارها در رودخانههای چالوس اظهار کرد: در پی بارندگی شدید جمعه شب هفتم مرداد در روستاهای بالادست مرزنآباد رودخانه چالوس دچار سیلاب شده است.
وی با بیان اینکه طغیان رودخانه به حدی زیاد بود که علاوه بر گل و لای تخته سنگهای بزرگ و تعداد زیادی از تنه و شاخ و برگ درختان شکسته به مناطق پایین دست آورد، گفت: سیل اخیر سبب انتقال مارهای سمی به سواحل دریا در نوشهر و چالوس شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر چالوس در ادامه افزود: از زمان بروز سیلاب در روستاهای بالادست مرزنآباد تاکنون موردی از مارگزیدگی در این شهرستان گزارش نشده است.
عسکرزاده تاکید کرد: مردم برای جلوگیری از خطرات ناشی از سیلاب و مارگزیدگی از نزدیک شدن به محل های گرفتار سیل، رودخانه ها و سواحل دریا خودداری کنند.
روحالله اسماعیلی معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در اینباره در اظهارنظری تازه با رد سمی بودن مارها در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: به طور کلی دو گونه مار سمی افعی البرزی و قفقازی در مناطق بالا دست و کوهستانی استان وجود دارند که احتمال انتقال آنها در اثر جریانات آبی و سیلاب به پایین دست است، اما به دلیل خشکی زی بودن آنها و گل آلودگی شدید و تلاطم سیلاب، احتمال زنده ماندن و رسیدن این مارها به دریا به شدت ضعیف بوده و بعید به نظر میرسد.
وی افزود: تاکنون نیز گزارشی در این خصوص از سوی ادارات تابعه در نوشهر و چالوس مبنی بر سمی بودن این مارها ارائه نشده است.
/۸۶۰۳۴/ج