به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با بیان اینکه نبود سرمایه اجتماعی مناسب منجر به شکست طرحهای اقتصادی میشود، گفت: نمیتوان انتظار کاهش جرایم و توسعه اقتصادی داشت و موضوع سلامتی نیز با حوزه سرمایه اجتماعی ارتباط مستقیم دارد و روند درمان را نیز تسریع میبخشد.
محمود شارع پور ۱۴ آذرماه در سومین همایش انجمن صلح اجتماعی که در دانشگاه ازاد قائمشهر برگزار شد، اظهار کرد: برای کسانیکه در انجمن صلح هستند، سوال جدی است که چرا مازندران خشنترین استان بوده و این تکان دهنده است.
شارع پور با اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی در هر کشور گفت: افتخار ما به سنتها، منابع طبیعی، اقلیم و سواد اتفاقات پر شکوهی بود ولی ما نتوانستیم در یک قرن اخیر دنیا در توسعه یافتگی پیشروتر باشیم.
استاد دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه سرمایه اجتماعی با نامهای انرژی، چتر یا اوزون اجتماعی نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: اقتصاددانان کشور متعجب هستند که چرا در کشور ما روشهای اقتصادی که در سایر کشورها موفق عمل کرده پاسخگو نیست که دلیل آن به سرمایه اجتماعی برمیگردد.
شارع پور ادامه داد: نبود سرمایه اجتماعی مناسب منجر به شکست طرحهای اقتصادی میشود و نمیتوان انتظار کاهش جرایم و توسعه اقتصادی داشت و موضوع سلامتی نیز با حوزه سرمایه اجتماعی ارتباط مستقیم دارد و روند درمان را نیز تسریع میبخشد.
این استاد جامعه شناسی دانشگاه مازندران، تصریح کرد: رابطه افراد با یکدیگر به عنوان سرمایه اجتماعی خرد نامیده میشود؛ امانت داری، قابل اعتماد بودن و گذشت در بین مردم وجود دارد که ۵۳ درصد جامعه نسبت به بقیه حس خوبی نداشتند. در امار سالهای ۹۳ تا ۹۷ اینمتوسط ها روند نزولی داشت.
استاد دانشگاه مازندران درباره اعتماد عمومی، یادآور شد: اعتماد مردم به یکدیگر در کشور ۸ درصد بوده و در مازندران ۱۰ درصد مردم به یکدیگر اعتماد دارند که از میانگین کشور بیشتر است.