به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر ساری، مهدی عبوری شهردار ساری در جمع اعضای شورای شهر گفت : درخصوص موضوع زباله و انتقال آن که اخیراً خیلی داغ شده و همه ما انگیزه و منشاء آنرا می دانیم ، باید یادآور شوم که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست تعیین محل دفن زباله را به فرمانداریها و بخشداریها واگذار کردند و لذا شهرداری فقط مسئولیت جمع آوری و انتقال آنرا بر عهده دارد .
عبوری که در جلسه ۱۹۴ شورای شهر حضور داشت، افزود : سالها پیش که معضل زباله به مرحله بحران رسید ، درست یا غلط منطقه پشتکوه چهاردانگه برای دفن آن انتخاب شد اما باید دید قبل از شورای چهارم در این خصوص چه اقدامی انجام می شد و الآن چه اقداماتی انجام شده و می شود .
وی ادامه داد : قبلا مرکز دفن فاقد حصار بود که یک چوپان جوان در آن افتاد و جان خود را از دست داد .علاوه بر این تصفیه خانه نداشت و شیوه انتقال نیز بسیار فضاحت بار و غیر بهداشتی بود اما در این دوره با صرف میلیاردها تومان اتفاقات خوبی افتاده که باید به اطلاع مردم برسد .
شهردار ساری اعلام کرد : با احداث سکوی انتقال زباله که ۲ میلیارد تومان هزینه در بر داشت حدود ۴۰ کامیون غیر استاندارد که در حمل زباله فعالیت میکردند به۹ سیم تریلر استاندارد و مجهز به مخزن شیرابه تبدیل شد به گونه ای که اصلا ریزش شیرابه در مسیر نداریم .
وی افزود: علاوه بر این ترتیبی اتخاذ کردیم که ماشین ها شبانه حرکت کنند و درموارد استثناء کار انتقال زباله به روز می کشد بنابراین دلیل سیاه بودن جاده مسیر انتقال زباله این است که زباله های ۴۵۰ روستای اطراف ساری نیز به منطقه پشت کوه حمل می شود و از این تعداد فقط ۳۹ روستا با پیمانکار ما قرار داد دارند و اصولی حمل می کنند و مابقی با وانت نیسان و فردگاز و خودروهای غیر استاندارد اقدام به انتقال زباله می نمایند و ما این مساله را در شورای تامین مطرح کردیم تا مدیران پیگیری کنند اما هنوز اتفاقی نیفتاد.
عبوری همچنین به ایجاد تصفیه خانه شیرابه در محل دفن زباله اشاره کرد و افزود : این کار را برای اولین بار درکشورما انجام دادیم که ۲ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشت و شرایطی فراهم شد که حتی اعضای شورای تامین نیز اذعان داشتند که این مرکز دفن از سایر نقاط استان بهتر است .
وی یادآور شد : دستگاه تصفیه هر بار که روشن می شود ۷۰ هزار لیتر شیرابه را تصفیه میکند و اینطور نیست که مداوم روشن باشد .
شهردار ساری با بیان این که فاصله هیچ شهری تا مرکز دفن زباله اش ۱۲۰ کیلومتر نیست ، گفت: این فاصله بر اساس استاندارهای زیست محیطی باید ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر باشد و اگر ما مشکلات را به رغم فاصله زیاد به حداقل رساندیم بخاطرهزینه بالایی است که برای کاهش مشکلات مردم انجام میدهیم .
وی حصار کشی اطراف محل دفن زباله را اقدام دیگری در جهت کاهش مشکلات عنوان کرد.
عبوری در پاسخ به سوال یکی از اعضا در مورد طرح الحاق روستاهای اطراف به شهر نیزتصریح کرد : دراین زمینه کمیته ای متشکل از نمایندگان شهرداری ، استانداری و فرمانداری تشکیل شد و آنها در حال انجام مکاتباتند و هر وقت بخواهند این روستاها را تحویل دهند شهرداری آمادگی لازم را دارد منتها در این مسیر از سوی برخی روستاها مسایلی نظیر معرفی تعداد نیروهای خارج از عرف برای دهیاریها بروز نموده که ما تاکید کردیم تمام کارها می بایست بر اساس ضوابط و مستندات قانونی باشد .
شهردار مرکز استان در پاسخ به سوال دیگری پیرامون وضعیت پروژه های مصوب تصریح کرد : همه این پروژه ها با جدیت پیگیری می شود .