به گزارش خبرگزاری تسنیم از میاندورود، حسین علی ابراهیمی کارنامی شامگاه پنجشنبه در نشست تخصصی تبیین حقوق محیط زیست در حفاظت از تالابها با اشاره به وقوع شدید خشکسالی در جهان، اظهار داشت: به دلیل دخالت نابجای بشر تبدیل به مخاطره طبیعی شده است و زادگاه کنوانسیون بین المللی در حفاظت از تالابها و رامسر است ولی همچنان تالابهای استان در حال خشکیدن است.
وی افزود: تالاب آیینه تمام نمای فعالیت ما در عرصه طبیعی کشور بوده و اکنون سطح جنگلهای شمال به زیر دو میلیون هکتار رسیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه توسعه گردشگری در مازندران غیرمسئولانه و خسارت بار به منابع طبیعی استان شده است، تصریح کرد: بسیاری از رودخانههای حفاظت شده مازندران در غرب استان در معرض تخریب و نابودی است.
ابراهیمی با بیان اینکه استقرار واحدهای خدماتی و بین راهی سبب ایجاد آلودگیهایی در سطح رودخانههای مازندران شده است، افزود: آرمان ما در محیط زیست مقدس بوده و تا زمانی که زنده باشیم از این آرمان کوتاه نخواهیم آمد.
مدیرکل محیط زیست مازندران با انتقاد از عدم مدیریت و هدایت صحیح فاضلابهای مجتمعهای بین راهی در سواحل مازندران، گفت: نباید مدیریت گردشگری در منطقه تبدیل به تهدید برای منطقه شود.
وی با اعلام اینکه تشکلهای مردم نهاد و رسانههای مازندران در حوزه حفاظت محیط زیست حساس شدند، افزود: حساسیت مدیران برای حفاظت از محیط زیست باید جدی تر باشد تا حقوق شهروندی مدیریت شود.
ابراهیمی کارنامی با بیان اینکه دستگاه قضایی مازندران همراه با تحقق منویات سازمان حفاظت محیط زیست استان است، گفت: حساسیتها باید بیشتر تا منتظر خشک شدن و مردن تالابهای مازندران شویم تا در انتظار ریزگردها در خطه شمال ایران باشیم و طبیعت قطعا از ما انتقام خواهد گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اعلام اینکه نباید بگذاریم جنگل بمیرد که جهان خواهد مرد، تصریح کرد: مازندران در حوزه کاهش عرصههای طبیعی شرایط نامناسبی دارد.
ضرورت نهادینهسازی فرهنگ محیط زیست در جامعه
حجت الاسلام محمد علی تقوی فرد؛ رئیس کل دادگستری مازندران نیز با گرامیداشت یاد شهدای حافظ محیط زیست، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم در راستای حفاظت از محیط زیست و عرصههای طبیعی بتوانیم فرهنگسازی کنیم.
وی افزود: هنوز فرهنگ حفاظت از محیط زیست را به درستی تبیینن نکردیم و محیط زیست همواره از بیان واژه ” محیط ایست ” هراس داشته و این باور نباید در بین مدیران کل محیط زیست تبیین شود.
رئیس کل دادگستری مازندران با اشاره به اینکه بنده در همه دورههای خدمتی خود برای محیط زیست فعالیت میکردم، تصریح کرد: بهداشت و محیط زیست قتل تدریجی مرموز عمومی بوده که با تخریب آن صورت میگیرد.
تقوی فرد با تاکید بر اینکه هنوز فرهنگ حفاظت از محیط زیست نهادینه نشده است، افزود: تمام ادارات که محیط حرکت هستند باید در جایی برای حفاظت از محیط زیست توقف کنند.
وی با اشاره به اهمیت بسیار بالای حفاظت از محیط زیست، تصریح کرد: بهداشت و محیط زیست قتل تدریجی مرموز جمعی و عمومی است و بی توجهی به محیط زیست فاجعه محسوب میشود.
رئیس کل دادگستری مازندران گفت: در سالهای فعالیت خود دیدم که هرگاه امر، دایر شد بین حفاظت محیط زیست و حفظ محیط میز یکی انتخاب شود همیشه حفظ محیط میز مقدم بوده است و محیط زیست هر روز وضعیت بدتری پیدا کرده است.
وی با تقدیر از دادستان مرکز استان و روسا و دادستانهای حوزههای قضایی مازندران در راستای تلاش برای حفاظت از محیط زیست، افزود: همه ما برای از بین رفتن محیط زیست مقصریم و در این مسیر کوتاهی کردیم.
وضعیت نامناسب محیط زیست مازندران
دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران نیز با بیان اینکه زندگی بدون محیط زیست معنا ندارد، گفت: حیات انسان بدون محیط زیست سالم و صحیح با مشکل مواجه خواهد شد.
سید یونس حسینی عالمی وضعیت محیط زیست مازندران را نامناسب و نگران کننده دانست و افزود: متاسفانه انسانها با بی رحمی به جان محیط زیست افتاده و در حقیقت در حال از بین بردن حیات خود هستند.
وی با بیان اینکه همه انسانها باید برای حفظ محیط زیست سالم تلاش کنند، افزود: از همه روسای حوزههای قضایی، دادستانها، قضات و محیط بانان استان در راستای تلاش برای حفظ محیط زیست تقدیر میکنم.
حسینی عالمی با تصریح اینکه بر اساس قانون از حفاطت محیط زیست حمایت میکنیم، خاطرنشان کرد: معتقدیم مصوبات شورای تامین و قانون باید بدون تعارف و توجه به مطالبات خلاف قانون برخی افراد، اجرا شود تا محیط زیست سالمی داشته باشیم.
/ ت