پایگاه خبری چهاردانگه نیوز، طبق معمول هر ساله محرم الحرام، مردم شهر کیاسر در تکاپوی انجام هرچه بهتر مراسمات عزاداری سرور و سالار شهیدان هستند.
یکی از رسومات دیرینه که قدمت آن به بیش از ۵۰۰ سال میرسد؛ خرج دهی دهه اول محرم بوده که طبق رسوم گذشتگان هر روز یک محل اجرای آن را به عهده میگیرد.
خرج دهی که اکثرا زمینهای شالیزاری وقفی برای آن در نظر گرفته شده است؛ رسم بسیار جالب و از افتخارات کیاسریها است.
از نکات قابل توجه در این مراسمات، پخت برنج روی آتش و هیزم طبق رسوم گذشتگان، گذاشتن گوشت خام زیر برنج برای پخته شدن، دعوت مهمانان با کلمه بسم الله، صرف غذا با دست، طلب آب بر سر سفره با اسم مبارک عباس علی، شروع کردن غذا با بسم الله صاحب مجلس، اتمام خوردن غذا با فاتحه مسن ترین فرد حاضر در مجلس، نشستن در مجلس طبق سن و احترام به بزرگ ترها و… که فرصتی بس بسیار برای بیان آن لازم است.
در این ایام در محله های تِرک خیل، میرخیل (سادات محله)، کارد خیل، آهنگرخل، کَشِرخیل، خواج خیل، وسگرخل، فرهادخیل، اَمِرخیل، اِسوِل خیل طبخ عذا به صورت شبانه روزی انجام میشود./تسنیم
تدوین از حسین قربانی
عکس از محسن اکبرپور
/م