به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، مهرداد خزایی پول مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-منطقه نوشهر درباره دستاوردهای ۴۴ ساله انقلاب اسلامی و اقدامات دولت سیزدهم در این حوزه، اظهار کرد: در شمال کشور ما جنگلهای زیبای هیرکانی را داریم، جنگلهای هیرکانی باقیمانده از دوران سوم زمینشناسی است که یکی از جنگلهای با ارزشی بهشمار میرود که به لحاظ وجود درختان ارزشمند و گونههای باارزشی که در تمام دنیا بینظیر بوده و مورد شناخت و توجه همه جهانیان قرار گرفته است.
وی افزود: در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-منطقه نوشهر حدود ۶۴۰هزار عرصه داریم که از این میزان ۳۱۵هزار هکتار آن جنگل و ۱۹۷هزار هکتار آن مرتع است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران-منطقه نوشهر بیان کرد: در دولت سیزدهم پس از اجرای طرح تنفس جنگل اقدام خوبی با عنوان مدیریت پایدار در جنگلهای شمال صورت گرفته است که درواقع بعد از تعطیلی بهرهبرداری از جنگلهای شمال کشور با اجرای طرح مدیریت ما به دنبال نوعی آمایش در جنگلهای هیرکانی هستیم.
خزایی پول تصریح کرد: در این راستا اقدام به بررسی و مطالعه سه حوزه آبخیز ۳۰، ۳۲ و ۳۶ شد که حوزه ۳۰ رامسر بهعنوان یک حوزه پایلوت درنظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: در مدیریت پایدار هدف نزدیکی بین بخش اجتماعی و اقتصادی دامداران و خانوارهایی است با این رویکرد نیازهایی همه افراد در کنار جنگل زندگی میکنند شناخته شده باشد و در مطالعات فنی مورد استفاده و بهرهبرداری قرار گیرد.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران-منطقه نوشهر ادامه داد: اولین گام در این راستا مطالعات اجتماعی اقتصادی است که با قراردادی که با بخش خصوصی و مشاوران منعقد شد، درحال اجرا است و نتایج بسیار خوبی عاید شد که امیدواریم در آیندهای نزدیک با اتفاقاتی که در راستای مدیریت پایدار در جنگلهای شمال قرار است بیفتد، مناطق را بتوانیم نوع بهرهبرداری از جنگلها را در قالب معیشتی، تفرجگاهی، طبیعتگردی بهصورت اکولوژیک اقتصادی درواقع نوعی آمایش سرزمین را داشته باشیم.
خزایی پول اضافه کرد: در دولت سیزدهم برآیند و آوردههای بسیار خوبی داشتیم، گفت: توانستیم بخش عظیمی از کارها را توانستیم طی چند سال به سرانجام برسانیم درواقع با ممیزی و حدنگاری توانستیم کاداستر اراضی را در سطح ۵۸۵هزار هکتار که ۵۰درصد آن را در دولت سیزدهم به نتیجه رسید را داشته باشیم.
وی با اعلام اینکه در کاداستر اراضی ساحلی از ۸۲۲ هکتار، ۵۰درصد آن در دولت سیزدهم اجرایی شد، افزود: اراضی ساحلی ما به طول ۱۱۶ کیلومتر که حدود ۲۰درصد آن را توانستیم در دولت سیزدهم آزادسازی کنیم و در همین راستا اداره کل منابع طبیعی مازندران-منطقه نوشهر بهعنوان اداره کل پیشتاز در اخذ اسناد ملی شناخته شد.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران-منطقه نوشهر بیان کرد: برای اینکه بتوانیم از آزادسازی ساحل بهرهبرداری کنیم و خروجی خوبی برای اقتصاد ساحل داشته باشیم، درواقع اقتصاد بخشی است میتواند به حفظ اراضی ملی و جنگلهای هیرکانی کمک کند اقدام به اجرای مطالعات اولیه کردیم.
خزایی پول اضافه کرد: در این راستا از ۸ فقره احداث اسکله تفریحی و توریستی در ساحل اداره کل ۴ مورد آن در دولت سیزدهم اجرایی شد و این امر باعث شد بخش زیادی از توریست را بتوانیم به منطقه بیاوریم و به نحو احسن از اقتصاد دریا بهرهمند شویم.
وی با بیان اینکه در دولت الکترونیک نیاز به یکسری دکلهای مخابراتی داشتیم، افزود: در دولت سیزدهم ۸ مورد واگذاری زمین ملی را برای احداث دکل مخابراتی داشتیم و همچنین در ارائه امکانات و نیازهای جوامع روستا ۳ مورد اراضی ملی برای ساخت مخازن آب واگذار کردیم.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران-منطقه نوشهر با اشاره به اینکه با رویکرد مردم محوری دولت سیزدهم سعی کردیم پروژهها را بهصورت پروژههای مشارکتی انجام دهیم، یادآور شد: در دولت سیزدهم در بخش آبخیزداری اتفاقات خوبی افتاد و حدود ۱۰هزار و ۲۳۵ هکتار از عرصههای ملی را تحت پوشش پروژههای آبخیزداری داشتیم و ۱۳ مورد پروژههای آبخیزداری را توانستیم به بهرهبرداری برسانیم.
خزایی پول یادآور شد: در بخش معاونت امور جنگل موضوع مورد تاکید رئیسجمهور تولید نهال به تعداد یک میلیارد که از سال ۱۴۰۲ به مدت ۴ سال آغاز خواهد شد، افزود: در سال جاری با تولید یک میلیون نهال که در اختیار مردم خواهیم گذاشت برآورد خواهیم کرد که درسال آینده این تعداد نهال را به ۴میلیون و ۵۰۰هزار نهال برسانیم و امیدواریم با کمک و یاری همه ارگانها و نهادها این مخم را محقق کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید تمام توان و انرژی خودمان را در راه تولید نهال صرف کنیم، خاطرنشان کرد: در کنار تولید نهال بحث مشارکت مردمی برای کشت و تولید نهال است که با همکاری و حضور مردم بهصورت خودجوش مناطقی که برای این امر درنظر گرفتیم با کشت نهال و نگهداری آن به نتیجه برسانیم.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران-منطقه نوشهر ادامه داد: تمام ریلگذاریها به این سمت دارد پیش میرود ما تولیدکننده نهال باشیم و سطح جنگلها را افزایش دهیم.
خزایی پول خاطرنشان کرد: باید به این سمت سوق یابیم که مشارکت با مردم را در اولویت کارمان قرار دهیم، گفت: هرجا مردم در کنار ما بودند در حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی موثر بوده و کار اثرگذارتری را انجام دادیم.
وی با اشاره به جذب هزار و ۹۰۰ همیار طبیعت در دولت سیزدهم، افزود: این آمار نسبت به ۴۳ سال گذشته ۵۰درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر بیان کرد: موضوع دیگر ثبت تعاونیها و تشکلهای تخصصی منابع طبیعی را در دستور کار داریم.
خزایی پول با اشاره به اینکه بخشی از کارهای آبخیزداری بهصورت مشارکتی درحال انجام است، گفت: در سطح ۹۸۳ هکتار دو مورد مشارکت آبخیزداری را در منطقه ازارک داریم.
وی با اشاره به احیای رویشگاههای مرتعی و توسعه گیاهان دارویی در سطح ۳۰۰ هکتار، اظهار کرد: بخشی از صنایع و فراوردههای گیاهان دارویی میتواند به اقتصاد خانوارها و جوامع محلی کمک کند.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران-منطقه نوشهر ادامه داد: توانمندسازی تشکلها و تعاونیهای منابع طبیعی را بهصورت جدی پیگیر هستیم تا بتوانیم توسعه دهیم و مردم را در کنار خود داشته باشیم.
خزایی پول در بخش زراعت چوب، گفت: اتفاقات خوبی در این زمینه افتاد در طرح جایگزین صنوبر با گونههای جنگلی در سطح حدود ۴۷۰ هکتار طرح حفاظتی را فعال کردیم و در این راستا مشغول هستیم و بعد از برداشت نسبت به کاشت اقدام کنیم تا اتفاقات خوبی در زمینه توسعه زراعت چوب شاهد باشیم.
پایان پیام/۸۶۰۳۴/غ