به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، حق تحصیل برای همه کودکان این مرز و بوم به قدری مهم هست که با تدبیر دولت و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش حتی در دورترین نقاط جغرافیایی نیز هیچ دانش آموزی از تحصیل علم و دانش باز نماند.
یکی از این مناطق روستای سادات محله بخش چهاردانگه ساری است که مرتضی تنها دانش آموز آنجاست.
مرتضی میگوید: فاصله خانه تا مدرسه برایش نزدیک ، اما امکان تحصیل در شهر برایش مهیا نیست.
این دانش آموز مازندرانی افزود: مدرسه فعالی هم در نزدیکی روستایشان نیست و به همین دلیل آقا معلمش هر روز برای آموزش به این مدرسه میآید.
مرتضی گفت: با اینکه تنها دانش آموز این مدرسه هستم، اما هر صبح مراسم صبحگاهی از جمله خواندن قرآن، سرود ملی، حدیث و ورزش را به همراه معلم اجرا میکنم و با روحیهای شاد وارد کلاس درس میشوم.
سید جابر موسوی معلم مدرسه روستای سادات محله ساری میگوید: تنهایی مرتضی او را پسری تلاشگر و آرام بار آورده است اما این تنهایی سبب خستگی به علت تکرار دروس برای مرتضی شده است.
وی افزود: علاوه بر معلمی برای مرتضی در مواقعی هم باید هم کلاسی و هم بازی او باشم.
سنگ تمام گذاشتن یک معلم برای یک دانش آموز
سید جابر موسوی معلم مدرسه روستای سادات محله ساری میگوید: در ساعتهای بیکاری و استراحت با مرتضی بازی میکنم تا احساس تنهایی نداشته باشد.
این معلم مازندرانی افزود: علاوه بر آموزش کتابهای درسی به این دانش آموز رایانه هم آموزش میدهم تا در آینده به موفقیت دست پیدا کند.
سفر به دیگر مدرسه کوچک جهان در روستای سعید آباد
۷۰ کیلومتر جلوتر از روستای سادات محله هم یک مدرسه با یک دانش آموز وجود دارد و در این روستا هم خانم معلم در تلاش است تا چراغ دانش روشن بماند.
خانم سعیدی معلم روستای سعید آباد میگوید: فرشته محمدی تنها دانش آموز این روستا است و گاهی اوقات برای آموزش به منزلش میروم.
وی افزود: افق چشم انداز آموزش و پرورش امروزه به جایگاهی رسیده که حق آموزش برای یک دانش آموز را برابر با حق آموزش برای تمام دانش آموزان بر میشمرد.
فرشته تنها دانش آموز این روستا با قدردانی از زحمات معلمش میگوید: مدرسه ما به علت داشتن یک دانش آموز کوچکترین مدرسه جهان است.
وی افزود: خانم معلمم برای فهم بهتر مطالب درسی مرا به مکانهای مختلف میبرد تا از نزدیک با موضوعات آشنا شوم.
این دانش آموز مازندرانی گفت: علاوه بر خواندن کتابهای درسی، کارهای دستی هم انجام میدهیم و از وسایل دور ریختنی لوازم مفیدی درست میکنیم.
تحقق عدالت آموزشی حتی در دورترین روستاها
عبداللهی رئیس اداره تکنولوژی ابتدایی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه یکی از دستاوردهای چهل سالگی نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه آموزش و پرورش توجه به عدالت آموزشی است، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به عدالت آموزشی توجه نمیشد و پس از انقلاب اسلامی این مهم رقم خورد.
وی افزود: حتی به دورترین روستاهای مازندران با یک دانش آموز معلم و امکانات فرستادیم تا بتوانیم به حقوق کودک توجه داشته باشیم.
عبداللهی با تأکید بر ضرورت حرکت هر چه بیشتر به سمت آموزش انسان محور در آموزش و پرورش، گفت: نظام تعلیم و تربیت باید شکافهای اجتماعی را جبران کند و این مهم با آموزش و پرورش انسان محور اتفاق میافتد.
رئیس اداره تکنولوژی ابتدایی آموزش و پرورش مازندران افزود: اکنون ۹ مدرسه در مازندران با یک دانش آموز فعال است.
در راستای عدالت آموزشی، برابرسازی فرصتها و محرومیت زدایی، آموزش و پرورش مازندران در مناطقی که امکان پوشش تحصیلی با تجمیع مدارس وجود ندارد، اقدام به تشکیل کلاسهای تک نفره کرد تا مشکلاتی مانند مهاجرت از روستا به شهر کم رنگ شود.
………………………………………………………………………………………….
گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی