پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

رئیس اداره صنعت آمل: کم حجمی فرآورده‌های لبنی در مازندران تخلف محرز است+ فیلم

0

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، فرآورده‌های لبنی یکی از مهم‌ترین اقلام سبد غذایی خانوارها بوده که از سوی وزارت بهداشت در برنامه‌های توسعه پنجم و ششم بر افزایش مصرف سرانه آن تاکید شده است.

اما با وجود این امر کشور ما با کاهش 30 درصدی سرانه مصرف آن مواجه است. اگر چه با تغییرات نرخ ارز و تاثیرگذاری آن بر افزایش بی‌رویه نرخ قیمت لبنیات به طور نوساناتی بر کاهش این سرانه مصرف بی‌تاثیر نبوده است. این روند افزایش نرخ قیمت فرآورده‌های لبنی، از سویی کارخانجات را بر آن داشت تا وزن تولید خود را در واحدهای تولیدی کم کنند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آمل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در آمل، با اشاره به این موضوع اظهار داشت در حوزه لبنیات یکی از موضوعاتی که مهم است بر امر افزایش قیمت به عنوان عامل اصلی شامل می‌شود.

چنگیز فروزان با بیان اینکه در زمان عادی کشور واحدهای تولیدی شیر را به عنوان بیشترین سهم مواد اولیه از دامداران بالغ بر 1450 تومان می‌خریدند، بیان کرد: اما به دلیل افزایش نرخ ارز در کشور، صادرات شیر خشک به وسط آمد بازرگانی به منظور میزان سوددهی خود به این سمت رفته است و این امر موجب تغییر و تحول در نرخ لبنیات کشور شد.

وی با تاکید براینکه این عامل نقد خریدن بازرگانان باعث شد تا قیمت بالا رفته و از قیمت مذکور با نوسانات متعدد به دو هزار تومان برسد، گفت: همچنین استفاده از ملزومات بسته‌بندی از سوی این واحدها و افزایش این مواداولیه در صنایع پتروشیمی و وابسته به آن موجب افزایش لبنیات در کشور شد.

فروزان با تاکید بر نظارت بیشتر انجمن صنایع لبنی کشور  به واحدهای لبنی، گفت: این انجمن با ضوابطی بر قیمت و حمایت از فرآورده‌های لبنی تصمیم‌گیری و مصوب داشته و به واحدهای لبنی اعلام قیمت می‌کند.

رئیس صنعت، معدن و تجارت آمل افزود: تیم نظارت بازرسی شهرستان نیز با اعلام این نرخ‌ها به واحدهای تولیدی در بازدیدهای متعدد کنترل کامل داشته و در صورت تخلف به اداره تعزیرات معرفی و طبق قانون رفتار می‌کند.

وی با اشاره به فعالیت ستاد تنظیم بازار در هشت ماهه سال‌جاری این شهرستان، بیان کرد: این ستاد در بازدید و نظارت 15 هزار 767 واحدهای صنفی و صنعتی به 1123 مورد تخلفی شناسایی و به تعزیرات معرفی کند که بالغ بر 19 میلیارد و 82 میلیون و 129 هزار و 849 ریال بیش از یک میلیارد و 900 میلیون تومان جریمه شد.

فروزان خاطرنشان کرد: با توجه به شکایات مردمی حدود 440 فقره ثبت داشتیم که اکنون در دستور کار است؛ بیشترین پرونده این شکایات نیز شامل احتکار خودرو به ارزش یک میلیارد تومان، لوازم یدکی بالغ بر 81 میلیون و 200 هزار تومان بوده است.

مصاحبه از کبریا مقدس

 / ت

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.