به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،به نقل از روابط عمومی دادگستری مازندران،حجتالاسلام محمد علی تقویفرد اظهار داشت: شورای عالی معادن هنوز در مورد نحوه برداشت گلولای حاصل از لایروبی و کفکــَنی آببندانها تصمیمگیری و اعلام نظر نکرده و در حال حاضر این گونه گلولای جزو مواد معدنی محسوب نمیشود و لذا صدور مجوز در این باره در محدوده اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست.
وی افزود: طبق مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال استان، گلولای و رسوباتی که در لایروبی و کفکنی از آببندانهای مازندران برداشت میشود، جزو مواد معدنی نبوده و برداشت و استفاده از آن نیازمند صدور مجوز از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیست.
رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال استان مازندران ادامه داد: لایروبی از آببندانها و درآمد ناشی از آن طبق مقررات مالی دقیق و با نظارت شرکت آب منطقهای استان باید برای همان آببندانها و اراضی کشاورزی در محدوده بهرهبرداران همان آببندانها هزینه شود.
تقویفرد تأکید کرد: کشاورزان و بهرهبرداران به چهمیزان و در چه مواردی میتوانند از آب بندانها استفاده کنند و مدیریت و نظارت مربوط به آببندانهای استان با شرکت آب منطقهای مازندران است.
وی یادآور شد: در سالهای اخیر با هماهنگی سازمان بازرسی استان و مدیریت شرکت آب منطقهای استان، شیوهنامهای درباره وضعیت آببندانها و نحوه بهرهبرداری و شرایط مالکیت آنها تنظیم شد که باید مد نظر قرار گیرد.
تاکنون بیش از ۸۷۰ آببندان در استان مازندران شناسایی شده است.
/ح