به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور، از آغاز انقلاب آموزشی در کشور با تمرکز بر شخصیسازی یادگیری، بهرهگیری از هوش مصنوعی و تقویت کیفیت آموزش دانشآموزان با نیازهای ویژه خبر داد.
سالار قاسمی دوشنبه ۲۲ اردیبهشت در نشستی با خبرنگاران در ادامهی فرآیند نخستین جشنواره تولیدات نرمافزاری و دستساختههای ارزیابی و مداخله در حوزه اختلال یادگیری ویژه و دیرآموز در مازندران، در پلاژ بهزیستی برگزار شد با تأکید بر اثرگذاری مداخلات هدفمند در دوره جدید مدیریتی و همزمان با تغییر دولت، اظهار کرد: آموزش و پرورش استثنایی دیگر صرفاً یک بخش آموزشی نیست، بلکه به مرکز اثرگذاری در مسائل سیاسی و اجتماعی کشور تبدیل شده است.
وی با اعلام فعالیت ۸۵۰ مرکز جامع توانبخشی در کشور و وجود بیش از ۱۷ هزار دانشآموز تلفیقی، خاطرنشان کرد: باید از نامسازی دانشآموزان در مدارس عادی بهدرستی و شایسته استفاده کرد تا شرایطی مناسب برای آنان فراهم شود.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور، مازندران را دارای ظرفیت عظیم اجرایی دانست و اظهار کرد: بخشی از برنامههای آموزش و پرورش استثنایی مرتبط با اختلالات یادگیری است و تفاهمنامهای برای اجرای دقیق سنجش و شناسایی بهموقع این اختلالات به امضا رسیده است. این اقدام در راستای توانمندسازی مدرن و استفاده از فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی، یک انقلاب آموزشی محسوب میشود.
قاسمی در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره در همین راستا گفت: این جشنواره بهطور مستقیم در ارتقای کیفیت آموزش تأثیرگذار بوده و با محوریت موضوع «اختلالات یادگیری» برگزار شده است. بیش از دو هزار اثر از همکاران سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شد که از این میان، ۱۹۶ اثر پذیرفته و ۱۰ اثر برگزیده نهایی انتخاب میشود.
وی با اشاره به پایین بودن سواد عملکردی دانشآموزان در حوزه خواندن و نوشتن، اجرای این جشنواره را گامی ملی در جهت بهبود آموزش دانست.
او افزود: آثار ارسالی بعنوان منبعی مفید برای آموزش مورد استفاده قرار میگیرند و بسیاری از آنها در حوزه فناوری و دستسازهها قرار دارند. برخی از نمونهها نیز که قبلاً در آمریکا ارائه شده بودند، توسط معلمان بومیسازی شدهاند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور همچنین به کمبودهایی در حوزه خدمات توانبخشی اشاره کرد و گفت: گرچه تنها یک درصد از دانشآموزان کشور نیازهای ویژه دارند، اما هنوز تا رسیدن به وضعیت ایدهآل در ارائه خدمات به آنان فاصله داریم.
قاسمی اجرای این جشنواره در مازندران را هم فرصت و هم تهدید دانست و افزود: ظرفیت علمی و کیفی استان بالا است اما اگر در اجرای مطلوب این جشنواره کوتاهی شود، به تهدیدی برای اعتبار استان بدل خواهد شد.