به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، فرسودگی تدریجی پروژهها به ویژه پروژههایی که از عمر اجرای آنها بیش از ۵ سال میگذرد یکی از دغدغههای همیشگی مسئولان طی یک دهه اخیر است؛ یکی از پروژههایی که افتتاح آن به سبب اختلاف جزئی بین مدیران آموزش و پرورش و مسئولان محلی روستا بیش از یک دهه به تعویق افتاده، سالن ورزشی «هلیدشت» بابل است در حالی که اعتبار لازم برای این پروژه جذب شده است.
فرسودگی تدریجی پروژهها به ویژه پروژههایی که از عمر اجرای آنها بیش از ۵ سال میگذرد یکی از دغدغههای همیشگی مسئولان طی یک دهه اخیر است که اکثرا به بازسازی و سرمایهگذاری مجدد برای ترمیم خرابیها و استهلاک بخش یا بخشهایی از پروژههای مزبور نیاز است.
با توجه به این موضوع، خسارت وارده به اقتصاد کشور از این منظر به راحتی قابل محاسبه است؛ این خسارتها شامل خسارت مالی خواب و راکد ماندن سرمایه، ضرر تاخیر در بهرهبرداری از پروژهها، زیان ناشی از منافع اجتماعی، آسیب ناشی از نبود افزایش ارزش افزوده به اقتصاد کشور از جمله خسارات ناشی از استهلاک به حساب میآید.
در همین راستا، یکی از پروژههایی که تعویق زمان افتتاح آن به سبب اختلاف جزئی بین مدیران آموزش و پرورش و مدیران محلی روستا به بیش از یک دهه رسیده، سالن ورزشی «هلیدشت» بابل است در حالی که اعتبار لازم برای این پروژه جذب شده است.
مردم این روستا طی تماس مکرر با ایسنا از طولانی شدن این پروژه که زمین آن نیز توسط اهالی به آموزش و پرورش هبه شده ابراز نگران و نارضایتی کرده و بیان کردند در صورت تکمیل و افتتاح این پروژه روزانه ۲ مدرسه و هفتهای ۱۲ مدرسه از این خدمات بهرهمند میشوند.
بر این اساس، ایسنا مسئله فوق را از مدیران و مسئولان منطقه پیگیر شده و بدون هیچگونه پیش داوری یا قضاوت و زیرسوال بردن عملکرد مدیران، با انتشار نظر همه دستگاههای مرتبط در این زمینه، قضاوت را بعهده مخاطب می گذارد.
مدیرآموزش و پرورش بابل در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: پروژه نیمه کاره سالن هلیدشت بابل که زمین آن توسط خیر به آموزش و پرورش هبه شده در دست اقدام است و برای اتمام این پروژه نیازمند تخصیص بودجه مصوب شده سالانه هستیم.
مهدی اسدی امیری در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه برای اتمام این پروژه هیچ مشکلی وجود ندارد و منتظر تخصیص اعتبار هستیم، گفت: با هر بخش خصوصی که متقاضی اجاره این سالن ورزشی باشد همکاری میکنیم.
مدیر آموزش و پرورش بابل خاطرنشان کرد: اجاره این سالن طبق شرایط در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت و سود آن برای کودکان همین منطقه هزینه میشود.
در پیوند با این موضوع، اما روابط عمومی اداره کل نوسازی مدارس استان مازندران به ایسنا گفت: پروژه سالن ورزشی هلیدشت اعتبارات لازم را دریافت و از حیطه کاری ما خارج شده است؛ برای تجهیز سالن ورزشی هلیدشت طبق وظیفه سازمانی تمام تجهیزات در اختیار آموزش و پرورش بابل قرار گرفت و دیگر تعهدی در این خصوص وجود ندارد و در حال حاضر پیگیری این پروژه بر عهده آموزش و پرورش مازندران است و اگر مسائلی خاص در عدم افتتاح این پروژه وجود دارد باید از سوی آموزش و پرورش مورد پیگیری قرار گیرد.
دهیار روستای هلیدشت بابل اما در این خصوص گفت: طی توافقنامه سال ۱۳۸۱ برای احداث مدرسه ۲۰۰۰ مترمربع زمین در اختیار آموزش و پرورش بابل قرار دادیم مشروط بر اینکه مدرسه به نام شهید گنجعلی رحیمی باشد و مابه التفاوت زمین مدرسه قدیمی (مانده آن زمان با حریم ۴۵متر) نیز معوض شود.
مجید پاشایی در گفتوگو با ایسنا افزود: در سال ۸۹ به نماینده وقت مجلس منطقه درخواست احداث سالن ورزشی داده شد و نماینده به شرط در اختیار دادن زمین قول احداث سالن ورزشی برای روستا را دادند و ما طی جلسهای در منزل شهید رحیمی با حضور معتمدین و نماینده وقت و مسئولین آموزش و پرورش از تقریبا ۹۰۰ مترمربع زمینی که در اختیار داشتیم ۶۷۰ مترمربع را جهت احداث سالن اختصاص دادیم.
پاشایی ادامه داد: با وجودی که ۶۷۰ مترمربع زمین در اختیار آنها قرار دادیم اما آنها باقیمانده زمین که تقریبا ۳۰۰ متر بوده را که به آن ۶۷۰ متر متصل بوده متعلق به خود دانسته و منکر سند سال ۱۳۸۱ شدند.
دهیار هلیدشت با اشاره به اینکه سالن ورزشی هلیدشت باید چندین سال قبل افتتاح و به بهرهبرداری میرسید، تصریح کرد: با مشاهده تاخیر در اجرای پروژه بارها به اداره آموزش و پرورش و فرمانداری بابل مراجعه نمودیم و طی نشستی که با فرماندار وقت داشتیم قرار شد آموزش و پرورش برابر صورتجلسه، ضمن تکمیل سالن ورزشی و افتتاح آن در هفته دولت امسال، نسبت به دیوارکشی دور آن با فاصله ۲ متر از ضلع شمالی اقدام نماید که متاسفانه این امر تا امروز معطل مانده است.
وی خاطرنشان کرد: در آخرین نشست نیز به گفته قاسم عزیززاده گرجی، فرماندار وقت شهرستان بابل، باید نسبت به تحویل سالن تحت عنوان اجاره به مسئولین محلی اقدام شود لیکن مدیر آموزش و پرورش ضمن تمکین نسبت به موضوع، دستور تنظیم سند اجاره به واحد حقوقی را دادند.
پاشایی تصریح کرد: همچنین درخواست تکمیل دیوارکشی و دیگر اقدامات تکمیلی را دادند لکن کماکان وضع همان بوده که هست.
وی افزود: به نظر میرسد دامن زدن و ایجاد برخی حواشی و شایعات از سوی آموزش و پرورش که مستند محکمی در پشت آن وجود ندارد، در تاخیر و تفکر اداره آموزش و پرورش نسبت به موضوع دخیل بوده که نیازمند نشست و میانجیگری مسئولین و نمایندگان حاضر جهت شفاف سازی و اقدامات عاجل جهت رفع موانع است.