به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، سید ابوالقاسم موسوی شب گذشته در آئین افتتاح همزمان ۷۰ خانه محیط زیست در مازندران اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات زیست محیطی که در دولت مردمی به آن توجه شده مردمی سازی محیط زیست است.
وی افزود: در تمام دولت ها شعار مردمی سازی محیط زیست داده شد ولی تنها دولتی که دستیار ویژه برای عملیاتی کردن این شعار قرار داد دولت سیزدهم بوده است.
رئیس مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیطبان سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه موضوع محیط زیست بر پایه مردم است، تصریح کرد: این نهاد تنها دستگاه دولتی بوده که کاملا می تواند به مردم اتکا کرده و بدون مردم به اهداف خود نمی رسد، پس محیط زیست بدون مردم معنایی ندارد.
موسوی با اشاره به اینکه کلید واژه مشارکت مردمی در حفاظت محیط زیست باید اطلاع رسانی شود و در این مسیر باید مردم را آگاه کنیم، بیان کرد: مسؤولیت اجتماعی و بهره گیری از ظرفیت بسیاری از دستگاه ها و نهادها می تواند ما را در راه رسیدن به اهداف کلان موفق کند.
وی با اعلام اینکه سند ارتقای فرهنگ حفاظت محیط زیست سالها است به مصوب رسیده است، گفت: باید مکان اجرای مناسب برای آن بیایم تا بهترین بازخورد را داشته باشد، دستگاههای اجرایی همانند آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت نفت، وزارت نیرو و دیگر دستگاهاه لازم است پای کار بیایند.
رئیس مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیطبان سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه مشارکت مردمی و تشکل های مردم نهاد می توانند در خانه محیط زیست به تبادل دانش و تجربه ها بپردازند، یادآور شد: آموزش و پرورش باید در سال های نخست تحصیلی به دانش آموزان درس درست زندگی کردن بیاموزد تا بخش عمده ای از وظایف خود را به درستی انجام دهد.
وی با اعلام اینکه تربیت نسل محیط زیستی می تواند در خانه محیط زیست با روش های نوین شکل گیرد، ادامه داد: امروزه ۳۴ میلیون نفر در کشور متوسط روزانه ۹۰ دقیقه به بازی یارانه ای مشغول هستند و افراد حرفه ای در این بخش ۴ میلیون نفر با حدود ۴ ساعت بازی در روز هستند پس لازم است به وسلیه بازی یارانه ای جامعه خود را بسازیم و افراد برنامه نویس بازی ساز را به کارگیری کرده تا در حوزه محیط زیست دست به ایجاد بازی های جذاب و پرهیجان بزنند.
موسوی گفت: با نگاه مردمی ایجاد خانه محیط زیست در همه روستاها را در برنامه داریم زیرا اگر اقدامات زیست محیطی دولتی شود کار خراب خواهد شد.
وی با بیان اینکه وظیفه بسترسازی و فراهم کردن بستر برای فعالیت زیست محیطی را داریم، افزود: برای جدی سازی خانه محیط زیست و گسترش معنادار و واقعی آن همه باید تلاش کنیم.
رئیس مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیطبان سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آمادگی ۳۷ هزار روستا در کشور برای ایجاد خانه محیط زیست، بیان کرد: هم اکنون ۳۷ هزار دهیار آموزش لازم زیست محیطی را کسب کردند و برای ایجاد خانه محیط زیست روستایی استقبال دارند.
وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار در شمال کشور ۱۵ دانش آموز مازندرانی در رشته محیط بانی سال تحصیلی جدید را در هنرستان کشاورزی شهید بهشتی شهرستان ساری آغاز کردند، گفت: بخشی از دانش آموزان با طی کردن آموزش مستمر سه ساله دیپلم محیط بانی می گیرند تا محیط بان واقعی تربیت شوند و پس از آموزش های مقطعی با نگاه علمی دست به تولید علم و دانش بزنند.
موسوی با اعلام اینکه حاصل مظلومیت محیط زیست در کشور بروز اتفاقات دلخراش است، یادآور شد: در گذشته مسؤولان دولتها نگاه فانتزی به حوزه محیط زیست داشتند ولی امروز این نگاه تغییر کرده و واقع بینانه شده است.
پایان پیام/۸۶۰۱۲/م