سید صالح میرعمادی در سال ۱۳۲۱ش در روستای اراء چهاردانگه از پدری به نام مرحوم حاج میرمختار متولّد شدند، مرحوم میرمختار خود از شاگردان آیه الله سیدشفیع ارایی بودند و از جمله افرادی که در زمان – مرحوم حاج سیّد مهدی ارائی که ازشخصیتهای برجسته و از سیاسیون آن زمان بودند ـ فعّالیتهای در زمینه مشخص کردن سامان و مرتع روستای اراء داشتند باتوجه به مدارک و مکاتباتی که بین حاج میرمختار و حاج سیدمهدی ارائی بود بیانگرفعالیت ایشان برای سامان دادن به وضعیت مرزی اراء می باشد.
تحصیلات
مقدمات:
استادمیرعمادی از سال۱۳۲۷ش در سن شش سالگی تحصیلات خود را در مکتبخانه معروف اراء شروع کردند.
اساتید مکتبخانه:
فخرالمحدثین کربلایی محمدحسین: مدت یک سال
حجه الاسلام و المسلمین حاج آقاسیداسماعیل میرعمادی: ازسال۱۳۳۲در تکیه امام حسین علیه السلام خدمت ایشان تحصیل کردند و از جمله کتابهای نصاب، و شرح امثله را خواندند.
حجه الاسلام و المسلمین حاج آقامیرمعصوم میرعمادی: ازسال۱۳۳۸تا۱۳۴۲ خدمت ایشان تحصیل کردند و ازجمله کتابهای عوامل فی النحو ،شرح تصریف را خواندند.
تحصیل در دامغان:
استاد میرعمادی توسط پدرشان به همراه چند تن از طلاب دیگر ازجمله حجه الاسلام و المسلمین استاد رمضانعلی احمدی به دامغان رفتند و در مدرسه مطلب خان، سپس مدرسه فتحعلی بیک تحصیل کردند.
از اساتیدی که خدمت ایشان در دامغان تحصیل کردند، حضرات آیات مرحوم نصیری، سیدمسیح و خدایی بودند.
تحصیل در مشهد:
استاد میرعمادی از سال ۱۳۴۲تا سال ۱۳۵۱ش در مشهد تحصیل کردند.
اساتید مشهد: حضرات آیات و حجج اعلام مرحوم آیت الله میلانی،فلسفی، ادیب نیشابوری،حجازی، دهشت،مهدوی دامغانی، اشکزری، واعظی و آیه الله حجت هاشمی بودند.
این عکس در تاریخ ۱۲ فروردین ۱۳۴۹ در مشهد مقدّس گرفته شده است.
افراد در این تصویر از سمت راست بالا شامل: مرحوم حجه الاسلام حاج آقا سیداسماعیل میرعمادی ، استاد سیدصالح میرعمادی ، حاج آقاسیدعباس میرعمادی ، استاد رمضانعلی احمدی ، مرحوم حاج سید احمد شفیعی ، استاد عبدالکریم عبداللهی.
از سمت راست پایین: مرحوم حاج میر مختار میرعمادی ، برادران محمودی ، کربلایی سیدعیسی شفیعی ، حضرت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقاسیّد مصطفی قادری، آقا سید محمد میرعمادی.
تحصیل درقم:
استاد میرعمادی از سال۱۳۵۱ وارد حوزه علمیه قم شدند و درهمان جا ساکن و ماندگار شدند.
از اساتیدی که در قم تحصیل کردند،حضرات آیات و مراجع عظام تقلید مرحوم آیه الله گلپایگانی، مرعشی نجفی،فانی اصفهانی ، شیخ هاشم آملی، تبریزی، لنکرانی، و بیشتر زمان تحصیلشان را خدمت حضرت آیه الله وحید خراسانی بودند و از ایشان اجازه نامه ای هم دارند.
استاد میرعمادی درحال حاضر از اساتید حوزه علمیه قم میباشند و سالیانی است که درسطوح عالی حوزه و درس خارج مشغول به تدریس میباشند.
استاد میرعمادی درکنار مباحث علمی، هیچ گاه از منبر و روضه خوانی فاصله نگرفتند و معمولا منبر ایشان با آیات قرآن و تفسیر آن آیات همراه است.
تألیفات:
استاد میرعمادی ازجمله اساتیدی که در مباحث فقهی صاحب نظرند و در اکثر ابواب فقهی مسلّماً از کسی تقلید نمیکنند و همچنین دارای تالیفاتی هم میباشند ازجمله کتاب خمس که در حال چاپ میباشد.
ایشان همچنین طبع نیکوی در شعر دارند و دارای کتابی به نام «شکوفههای محبّت» میباشند، که اشعاری در مناجات،مداح، مرثیه، منقبت و فضایل اهل بیت علیهم السلام میباشد در اسفند۱۳۹۳ به چاپ رسیده است.
آقای میرعمادی برای روستای نوبهارمشد هم خیلی زحمت کشیدن شهیدغلام رضا وشهید محمد شادکانی که از شهداانقلاب هستند ارتزاط نزدیکی با آقای میرعمادی داشتند وهم چنین خانواده های این شهدا ارادت خواصی به آقای سید صالح مرعمادی داشتنددارند
ببخشید آقای سید علی میرعمادیای که مترجم هستند آیا با خاندان میرعمادیهای اراء و یا چهاردانگه نسبتی دارند؟ آیا اصلا مازندرانی هستند؟
آقای میرعمادی برای روستای نوبهارمشد هم خیلی زحمت کشیدن شهیدغلام رضا وشهید محمد شادکانی که از شهداانقلاب هستند ارتزاط نزدیکی با آقای میرعمادی داشتند وهم چنین خانواده های این شهدا ارادت خواصی به آقای سید صالح مرعمادی داشتنددارند