پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

بازگشت بهار زندگی به مناطق سیل‌زده مازندران

0

بازدیدهای میدانی خبرنگار ایرنا نشان می‌دهد که تمامی خانواده‌هایی که محل زندگیشان بر اثر سیل و سیلاب بهاری خسارت دیده ولی تخریب نشده بود، به خانه هایشان باز گشته اند و تلاش برای اتمام ساخت و ساز خانه های تخریب شده هم بر اساس وعده های داده شده ادامه دارد تا قبل از فصل زمستان به پایان برسد.

مازندران نخستین استان کشور بود که از اواخر اسفند ماه سال گذشته سیل ویرانگر فراگیر را تجربه کرد و سپس در فروردین ماه سال جاری هم ادامه بارندگی و جاری شدن سیل و سیلاب دستکم ۱۲ شهرستان این استان را تحت تاثیر قرار داد.

بر اساس آخرین گزارش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران تاکنون تمام واحدهای خسارت دیده ناشی از سیل که شامل ۶ هزار و ۱۰۰ واحد بود مرمت شده و سیل زدگان به خانه های خود بازگشتند و ساخت حدود ۵۰  واحد مسکونی تخریب شده ناشی از سیل نیز خاتمه یافت و ساخت بقیه طبق قرار تا پایان آذر ماه تکمیل می شود.

همچنین بر اساس آخرین آمار تاکنون دولت برای جبران خسارت های ناشی از سیل به بخش مسکن در مازندران حدود یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی و بلاعوض پرداخت کرده است.
پایان مرمت  در سیمرغ 
فرماندار سیمرغ ، شهرستانی که کانون سیل مازندران محسوب می شود و در هر دو مرحله سیل اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ دچار خسارت شد، به خبرنگار ایرنا گفت:  بر اثر وقوع سیل اواخر اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه ۹۸ حدود یک هزار و ۳۴۵ واحد مسکونی دچار خسارت شدند که ۱۴۵ واحد از این تعداد تخریبی بود.

مجتبی حبیب نژاد افزود: تاکنون مرمت یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده خاتمه یافت و خانوارهای سیل زده نیز به خانه های خود برگشتند و زندگی خود را از سر گرفتند و در شرایط فعلی مشکلی برای این خانوارها وجود ندارد.

وی ادامه داد: برنامه ریزی برای اتمام نوسازی واحدهای تخریبی نیز ادامه دارد، به طوری که تاکنون ۱۵ واحد تخریبی تکمیل شد و پیش بینی می شود در آینده نزدیک حدود ۵۰ واحد دیگر نیز خاتمه یابد و خانوارهای خسارت دیده به خانه های خود بر گردند.

حبیب نژاد پیش بینی کرد دستکم تا بهمن ماه سال جاری تمامی واحدهای تخریبی ناشی از سیل در این شهرستان پایان یابد و مردم به زندگی عادی خود بر گردند.

پرداخت اجاره به مالکان واحدهای تخریبی حمایت پذیر
فرماندار سیمرغ همچنین گفت: بر اساس تصمیم استان به خانوارهای سیل زده تحت پوشش کمیته امداد که خانه هایشان تخریب شد، اجاره بهاء مسکن تا پایان ساخت و ساز واحد مسکونی پرداخت می شود و این خانوارها نیز برای خود در بیرون خانه اجاره کردند.

وی افزود: برای سایر سیل زدگان که خانه هاشان تخریب شد، درخواستی برای استقرار در چادر داده نشد و تمام آنها در واحدهای مسکونی بستگان درجه یک خود مستقر شدند و همزمان نیز ساخت و ساز خود را ادامه می دهند و تلاش می شود تا ساخت این واحدها را هر چه سریعتر خاتمه یابد.

این مسئول گفت: در مجموع تاکنون دولت در قالب تسهیلات و کمک های بلاعوض حدود ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار به این شهرستان اختصاص داد و برای دریافت تسهیلات مسکن با بانک های عامل هماهنگی لازم انجام شده تا سایر سیل زدگان نیز از این تسهیلات بهره مند شوند.
 بازگشت سیلزدگان ساروی به منزل 
فرماندار شهرستان ساری هم گفت: در سیل اسفند۹۷ و فروردین ۹۸ حدود یک سوم خسارت های ناشی از سیل که دو هزار و ۴۰ واحد مسکونی را شامل می شود، مربوط به روستاهای این شهرستان بود که بموقع برای تمام سیل زدگان پرونده تشکیل و کار برای مرمت واحدهای مسکونی و نوسازی شروع شد.

عباسعلی رضایی افزود : در مجموع حدود یک هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی مرمتی سیل زدگان شهرستان ساری پس از گذشت حدود پنج ماه یعنی تا اواخر مردادماه سال جاری خاتمه یافت و سیل زدگان به واحدهای مسکونی خود برگشتند و مشکلی در این حوزه وجود نداشته است.

وی گفت: این خانوارهای سیل زده نیز پیش از تکمیل بازسازی واحدهای مسکونی در واحدهای در حال تعمیر اقامت داشتند و یا مهمان بستگان و نزدیکشان شدند و به مرور نیز واحدهایشان تکمیل شد .

رضایی افزود: در شهرستان ساری هیچ درخواستی از سوی سیل زدگان برای اقامت در داخل چادر وجود نداشت، چون مشکل به گونه ای با کمک مردم در روزهای اولیه و پس از شروع ساخت و ساز رفع شد.

فرماندار ساری میزان پرداخت تسهیلات و کمک های بلاعوض برای مرمت واحدهای مسکونی را حدود ۲۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: برای هر واحد مرمتی ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت و به طور میانگین بین ۳۰ تا ۸۰ میلیون ریال نیز کمک بلاعوض متناسب با میزان خسارت پرداخت شد.

رضایی تعداد واحدهای تخریبی ناشی از سیل را در این شهرستان حدود ۱۱۰ واحد اعلام کرد و توضیح داد: ۹۶ خانوار برای نوسازی واحدهای مسکونی خود مراجعه کردند و بقیه به دلایلی از جمله بی نیازی به تسهیلات برای ساخت و یا عدم تمایل برای ساخت واحد جدید، برای دریافت تسهیلات مراجعه نکردند.

وی افزود: تاکنون ۱۲ واحد تخریبی ناشی از سیل در شهرستان ساری تکمیل شد و سیل زدگان به منزل نونوار خود برگشتند و ۱۵ واحد دیگر نیز در مرحله پایان کار قرار دارد و پیش بینی می شود تا اوایل مهر ماه سال جاری این واحدها تکمیل و تحویل شوند.

او ادامه داد: در حال حاضر ۵۱ واحد مسکونی تخریبی با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد در دست ساخت قرار دارد و ۳۰ واحد باقی مانده نیز در مرحله ابتدایی کار ساخت و ساز قرار دارد و پیش بینی ما پایان کار ساخت و ساز واحدهای سیل زده تا اوایل بهمن ماه سال جاری است.

فرماندار شهرستان ساری گفت: دولت برای ساخت و ساز واحدهای تخریبی در مجموع حدود ۷۰۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض پرداخت می کند و پرداخت به موقع تسهیلات باعث شد تا کار بازسازی و نوسازی در مناطق سیلزده این شهرستان سرعت گیرد.
پایان مرمت واحدهای خسارتی 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران هم گفت: در دو سیل اسفند ۹۷ و فروردین ماه سال ۹۸ در مجموع حدود هشت هزار و ۳۸۸ واحد مسکونی خسارت دید که حدود ۶ هزار واحد در حوزه تعمیرانی، ۳۵۷ واحد تخریبی و دو هزار و ۱۲۰ واحد مسکونی نیز از لحاظ اثاثیه منازل دچار مشکل شدند.

محمد خانی نوذری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون هفت هزار و ۳۲۰ خانوار سیل زده برای تسهیلات و کمک های بلاعوض به بانک ها معرفی شدند که در مجموع یک هزار میلیارد ریال تسهیلات و ۲۸۰ میلیارد ریال نیز کمک بلاعوض به این خسارت دیدگان پرداخت شده است.

وی ادامه داد: در مجموع تمامی ۶ هزار واحد مسکونی مرمتی سیل زدگان در مناطق مختلف این خطه شمال کشور به خصوص در مناطق روستایی شهرستان های سیمرغ، ساری و سوادکوه که بیشترین خسارت ها شامل این مناطق بود، خاتمه یافت و سیل زدگان به خانه های خود برگشتند.

خانی نوذری گفت: از مجموع ۳۵۷ واحد مسکونی تخریبی نیز حدود ۵۰ واحد مسکونی ساخته و تکمیل و به سیل زدگان تحویل شد و ۳۰۸ واحد نیز با پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰ درصد در دست ساخت قرار دارد که پیش بینی می شود تا پایان آذر ماه بیش از ۹۰ درصد از این واحدها تکمیل و تحویل شوند.

وی در مورد کاهش ۵۰ درصدی آمار واحدهای تخریبی ناشی از سیل در مازندران پس از ۶ ماه از وقوع این حادثه، گفت: در ابتدای ثبت نام طبق برآورد اولیه برخی از واحدها تخریبی ثبت شد که بررسی بعدی نشان داده که این واحدها نیاز به نوسازی ندارند و تعدادی از این واحدها در قالب مرمتی بهسازی و تحویل سیل زدگان شدند.

این مسئول افزود: برخی از صاحبان واحدهای مسکونی خسارت دیده به دلایلی از جمله بی نیازی از دریافت تسهیلات و یا عدم رغبت به ساخت واحد جدید برای دریافت تسهیلات مراجعه نکردند و این عوامل موجب شده تا آمار واحدهای تخریبی در استان طبق برآورد اولیه به نصف کاهش یافت.

در ابتدای وقوع سیل آمار واحدهای تخریبی ناشی از سیل حدود ۷۵۱ واحد اعلام شده بود.

اجاره نشینی ۳۰۰ خانوار با حمایت دولت
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران همچنین گفت: در شرایط فعلی حدود ۳۰۰ خانوار سیل زده در استان مازندران که واحدهایشان تخریبی و ثبت شده و در حال ساخت است، برای استقرار شان در واحدهای اجاره ای ، اجاره بهاء  پرداخت می شود.

وی افزود: در این بخش نیز تعداد زیادی از خانوارهای سیل زده به دلیل استقرار در خانه های بستگان درجه یک و یا داشتن مسکن مازاد مراجعه نکردند.

خانی نوذری گفت: در مجموع در استان مازندران آرامش پس از سیل به مناطق سیل زده بازگشت و حدود ۹۰ درصد از خدمات رسانی به سیل زدگان خاتمه یافته است.


مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران پیش بینی کرد که واحدهای مسکونی تخرییی سیل زدگان نیز تا پایان آذر ماه خاتمه یابد.

در دو سیل اسفند ۹۷ و فروردین ماه ۹۸ حدود ۱۸ هزار میلیارد ریال به بخش های مسکونی ، زیربنایی و کشاورزی مازندران خسارت وارد شد.

۶۹۸۲/۱۶۵۴

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.