پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

غذاهای سرطانی…

0

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا، اگر یکی از علل ابتلا به این بیماری سخت را ارثی بودن آن نام ببریم اما در مازندران و یا حتی نوار شمالی کشور بیشترین علت شیوع سرطان را به‌علل متعددی اعم از وجود کودها، مصرف مواد شیمیایی، غذای چرب، اضافه وزن و کم‌تحرکی نسبت می‌دهند.

نبود نظارت ریشه‌ای ارگان های نظارتی

«رضا اسماعیل‌زاده‌کناری» رئیس کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که عوامل مختلفی در بروز بیماری سرطان مانند شیوع آن در این استان، موثر هستند، اظهار کرد: ارگان‌های نظارتی باید به‌صورت ریشه‌ای و دقیق از آموزش کشاورز گرفته که چه میزان از سموم در تولید برنج و سایر محصولات خود استفاده کند تا نظارت درست برای کارخانجاتی که بیش از دوز مشخص شده برای تولیدات خود نگهدارنده، استفاده می‌کنند، کار کنند.

وی با اشاره به این‌که عوامل مختلفی در بروز بیماری سرطان مانند مواد غذایی موثر هستند، تصریح کرد: نگهدارنده‌های محصولات صنعتی، ژنتیک، مقاومت و ایمنی بدن و استفاده از سموم مختلف در تولید محصولات، سبزیجات و برنج  از عوامل موثر در ابتلای به این بیماری است.

رئیس کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران خاطر نشان کرد: متأسفانه در کشور هیچ نظارتی بر باغ‌های کشت صیفی‌جات، سبزیجات و میزان استفاده آن‌ها از کود نمی‌شود و هیچ نهادی میزان کود، سم و فلزات در داخل سبزیجات و صیفی‌جات را نظارت نمی‌کند.

اسماعیل‌زاده در ادامه اظهار کرد: میوه‌جات و سبزیجات از جمله موارد مصرفی دائمی در منزل هستند که ما اطلاعی از روند کاشت و برداشت آن‌ها نداریم.

مدت زمان خیساندن برنج را بیشتر کنید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: مصرف‌کنندگان با انجام راهکارهایی می‌توانند میزان سم در داخل مواد و خوراکی‌های مصرفی را کنترل کنند به‌طور مثال مدت زمان خیساندن برنج را بیشتر کنید تا با این کار آب به قسمت‌های داخلی نفوذ کرده و بیشتر ضدعفونی شوند.

وی افزود: در ارتباط با این بیماری نمی‌توان آمار دقیق مبتنی بر این‌که تنها مواد غذایی عامل و ناقل این بیماری است، گفت: اما قطعاً عوامل مختلفی در بروز این بیماری از جمله مواد غذایی موثر بوده است.

مصرف بی‌اندازه برخی غذاها در مازندران

«مریم عزیزخانی» کارشناس بهداشت و کنترل مواد غذایی نیز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تقریباً همه مواد غذایی که در آن‌ها رادیکال آزاد تولید بشود، به‌ویژه مواد غذایی که مقدار زیادی چربی در خود دارد، به‌واسطه حرارت طولانی مدت یا استفاده طولانی مدت در گذشت زمان به رادیکال آزاد تبدیل می‌شود.

وی تصریح کرد: وقتی رادیکال‌های آزاد وارد بدن می‌شوند، فعالیت سرطان‌زایی داشته و از همین‌رو توصیه می‌شود تا آنتی‌اکسیدان و ویتامین A مصرف شده تا در بدن با این رادیکال‌های آزاد مقابله کند.

این کارشناس بهداشت و کنترل مواد غذایی اظهار کرد: در شمال کشور استفاده بی‌اندازه برخی مواد غذایی مانند ماهی دودی که حاوی مواد سرطان‌زا بوده و در بخشی دیگر استفاده از سموم که برای تولیدات محصول توسط کشاورزها استفاده می‌شود، بر شیوع این بیماری بیشتر تأثیر دارد.

استاد دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل در ادامه با اشاره به این‌که برخی مواد با شست‌وشو از میان رفته اما برخی دیگر باقی می‌مانند، خاطرنشان کرد: راهکار جلوگیری از این عوامل، آگاه کردن تولید کننده، نظارت کارشناسان، آگاهی مصرف‌کننده و چگونگی آلوده‌زدایی مواد مصرفی خود است تا آلودگی‌ها به حداقل برسد.

استفاده از سموم کشاورزی یکی از عوامل بیماری سرطان

«جعفر هاشمی» کارشناس مهندسی منابع زیستی و فرآیندهای تبدیل مواد غذایی هم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که همه غذاهای مصرفی و نوع درست کردن آن تأثیرات منفی دارد، اظهار کرد: به‌عنوان مثال میزان عطر و بوی برنج و تأثیر آن را مورد بررسی قرار دادیم اما در استخراج آن به ماده‌ای رسیدیم که در فرآیندهای عطر و بو شناخته شده نبود و در نهایت مشخص شد این عطر از سمی است که برای آفت در مزارع استفاده می‌شود.

وی با اشاره به این‌که اثر این سم در همه برنج نفوذ کرده و این امر موجب پدید آمدن انواع بیماری‌ها خواهد بود، افزود: نوعی علف‌کش به نام «د د ت» در آنالیزی که در بررسی عطر برنج داشتیم در آن مشاهده شد که در آینده مصرف این برنج در فرآیندهای مختلف و پختن غذا وارد بدن شده و این سم بسیار قوی است.

فقط بخوریم!

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: مسأله تغذیه خصوصاً این روزها که از نظر اقتصادی مردم با مشکل روبه رو هستند، فراموش شده و مردم در صدد این بوده که چیزی را بخورند و سلامت غذا مهم نیست.

هاشمی با اشاره به این‌که سلامت غذا در محیط کشت و کار و محیط خانه بسیار ضروری است، اظهار کرد: سلامت غذا در منزل شامل روغن‌هایی که در منزل استفاده می‌شود است بنابراین غذا پیش از این‌که به خانه برسد نیز با اثرات زیست‌محیطی فراوانی رو به رو است.

چرخه آلوده زیستی و شیوع سرطان‌ها

این استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تصریح کرد: همه فاضلاب‌خانه‌های مازندران به رودخانه‌ها ریخته شده و آب رودخانه به دریا می‌رسد که همان ماهی‌ها مورد استفاده ما قرار می‌گیرد، در هیچ جای دنیا چنین چیزی مرسوم نیست و این نشان‌دهنده آن است که مسأله محیط‌زیست برای مسئولان ذی‌ربط آن چنان مهم نبوده و صدای محیط زیست شنیده نمی‌شود.

وی با تأکید بر این‌که همه شاخص‌ها باید با هم دیده و در اولویت قرار گیرد تا مشکلات سلامت در محیط و پس از آن در خانه برطرف شود، خاطرنشان کرد: در برخی موارد میلیاردها تومان هزینه در بخش بهداشت و درمان شده اما حاضر به هزینه در بخش جلوگیری از خطرات زیست‌محیطی و آلودگی‌ها نمی‌شود.

این کارشناس مهندسی منابع زیستی و فرآیندهای تبدیل مواد غذایی، یادآور شد: در کنار مسائل تغذیه‌ای و بهداشتی، مسائل روحی و روانی نیز تأثیرگذار است که باید مدنظر قرار داد، بسیاری از غذاها بر عصبی بودن افراد تأثیر داشته و مردم ما مستعد عصبی بودن، دغدغه داشتن و خوشحال نبودن هستند، همه این‌ها در سلامت تأثیرگذار بوده و پارامترهای بیماری را تشدید می‌کنند.

گزارش از «بهناز مقدس» خبرنگار ایسنا مازندران

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.